textielframes

5 tips voor originele muurdecoratie in huis

EFKA B.V. - 7 December 2017 3 min 110x

Je bent net verhuisd en wil af van die kale witte muur in de kamer. Je vergeelde canvas is tegen beter weten in mee verhuisd, maar staat toch niet zo fris meer in je nieuwe huis. Je zoekt iets nieuws voor aan je muur. Iets unieks, wat jou het gevoel geeft dat je thuis bent. Waar begin je? 


In deze blog geven we 5 tips om de perfecte muurdecoratie uit te kiezen.
Die het best bij jou past, en in je huis.

#1 Ruimte
Om te beginnen is het erg bepalend in welke ruimte je iets zoekt. Zoek je een print voor de babykamer of kinderkamer? Of zoek je nieuwe wanddecoratie in de woonkamer? Het formaat van je muurdecoratie is natuurlijk afhankelijk van de ruimte in huis. Ook bij kleine oppervlaktes kan je decoratie ophangen aan de wand. Een kleine print is in dat geval niet altijd de meest logische keuze. Heb je wel eens aan muurvullende decoratie gedacht? Dat staat super gaaf! Opvallend zonder dominant aanwezig te zijn.

Muurvullend textielframe
Een voorbeeld van muurvullende decoratie in de slaapkamer.


#2 Originaliteit

Laten we eerlijk zijn, stiekem willen we altijd iets hebben wat niemand anders heeft. Of je nou kiest voor een subtiele verandering in huis of een echte eyecatcher, je wilt iets unieks. Een alternatief voor een canvas aan de muur. In ieder geval wil je het gevoel krijgen dat wat bij jou in de kamer hangt, niet bij de buurvrouw in huis hangt. Let’s get creative!

#3 Print
In de winkel en online zijn ontzettend veel leuke afbeeldingen te vinden. Zeker geschikt voor op de muur. Zo kan je de Nachtwacht ophangen in je eigen woonkamer. Of ga voor een stoere look en kies de skyline van New York.

“Een speciale herinnering aan een huwelijk of vakantie? Laat het zien en kies een foto als wanddecoratie!”

Maar wat nog leuker is: Kies je eigen foto op de muur. Heb je een leuke familiefoto? Huwelijksfoto of vakantiefoto? Het uitkiezen van een mooie foto is vaak een hele klus. Maar oh zo fijn om de herinnering en sfeer mee in huis. En wat je keuze ook is, het is altijd uniek. 

Dus hang die prachtige foto van je baby in de babykamer en je spontane gezinsfoto aan de muur. Lukt het je niet om een geschikte foto uit te kiezen? Bestel dan twee verschillende prints en wissel ze naar eigen wens af. Een ideale oplossing voor de eeuwige twijfelaar.


Een zelfgemaakte vakantiefoto is een prachtige aanvulling op je interieur.
Een zelfgemaakte vakantiefoto is een prachtige aanvulling op je interieur.#4 Prijs
Natuurlijk is de prijs bepalend voor de aanschaf van nieuwe muurdecoratie. Maar voor elke prijsklasse is echt iets leuks te vinden! Denk wel goed na over de prijs/kwaliteit verhouding. ‘Goedkoop is (vaak) duurkoop’. En dat wil je natuurlijk niet.

#5 Duurzaamheid
Duurzaamheid is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je op zoek bent naar iets nieuws aan de muur. Maar het is zeker goed om jezelf af te vragen hoelang je wilt dat het mee moet gaan. Wil je elk half jaar iets nieuws? Of wil je iets wat jarenlang aan de muur blijft hangen en er goed uit blijft zien?

Zodra je de kamer hebt opgemeten en een foto hebt gekozen, kijk dan eens of een textielframe bij jouw in huis past. Textielframes zijn er in allerlei uitvoeringen, verschillend in diepte en kleur. En in het formaat die jij wilt. Dus altijd eigen en uniek.

Kies je voor minimalistisch wit, of liever een stoere, aluminium look? En als je na verloop van tijd wilt wisselen van foto, vervang je alleen het textieldoek. Het frame kan gewoon aan de muur blijven hangen. De textielframes kunnen jaren mee, zakken niet door en de prints op textieldoek vervagen niet.Heb je na het lezen van deze tips zin en inspiratie om aan de slag te gaan? Bestel direct je textielframe online via onze website.