overige

Het gebruik van een ruimteverdeler

Ittica Media - 16 Januari 2019 2 min 205x

In hoge en open ruimtes kun jij je soms misschien wat verloren voelen. Je hebt net een huis of een winkelpand gekocht en de ruimte blijkt toch groter te zijn dan voorgesteld. Als denkt dat het onmogelijk is om een gezelligheid te creƫren, dan heb je het mis.


De diversiteit aan ruimteverdelers

Het is mogelijk om op verschillende manieren een ruimte te verdelen. Veelal wordt dit gedaan met een ruimteverdeler/ scheidingswand. Je kunt hiervoor verschillende materialen gebruiken. De meest bekende is het kamerscherm, maar dit is niet de meest moderne oplossing. Je ziet steeds vaker dat kasten, wanden, panelen en volledige muren worden ingezet om een ruimte te scheiden. Hiervoor moeten vaak dingen aan het plafond of grond bevestigd worden.  


Paneel gordijn systeem

Ruimteverdeler


Moderne en verplaatsbare ruimteverdelers

In kantoren en ook in andere openbare ruimtes komt het steeds vaker voor dat men verplaatsbare ruimteverdelers wenst. Zo kan een ruimte telkens weer opnieuw worden ingedeeld. Dit zorgt ervoor dat een kamer naar wens aangepast kan worden. De moderne scheidingswanden waarover ik spreek zijn van aluminium (dus licht in gewicht) en te voorzien van eigen textielprint. Hierdoor kan een kamer in een handomdraai een andere look krijgen. Deze textielframes worden niet vastgemaakt aan het plafond, maar zijn gewoon te voorzien van een voetensteun. Ideaal als je nogal eens het interieur verbouwd.


Ruimteverdeler
Gebogen ruimteverdeler