gastblogs

Is jouw bedrijf Coronaproof? Waar moet je rekening mee houden?

Ittica Media - 20 April 2020 3 min 35x

Sinds half maart houdt het Coronavirus ons allemaal bezig. Sommige landen hebben een totale lock down afgeroepen, sommige landen leggen de verantwoordelijkheid bij de burgers neer, maar een ding is zeker; We gaan naar de zogeheten 1,5 meter samenleving. Nu het aantal besmettingen af lijkt te nemen hopen we met z'n allen dat we weer wat meer vrijheid krijgen. Het grootste deel van de Nederlanders wil maar al te graag weer normaal doen. Gewoon naar kantoor, gewoon naar de sportvereniging en gewoon weer zo af toe een terrasje pakken. Maar waar moet je eigenlijk rekening mee houden?


Stel dat we na de quarantaine periode weer gewoon naar kantoor mogen. Wat gaat er dan op de traditionale bedrijfsvloer veranderen? Wij proberen voorzichtig in te spelen op het weer kunnen opstarten van het bedrijf. Ondanks dat we er vanuit mogen gaan dat iedereen inmiddels de basisregels wel kent blijft het verstandig om het personeel, de klanten en andere bezoekers op de hoogte te stellen van de richtlijnen. Ik kan mij voorstellen dat dit voor elke onderneming weer anders is. Wanneer je een winkel inloopt en op zoek gaat naar het juiste product zit je toch met je handen aan de producten. Wat gaat er gebeuren in de kledingwinkel? Dat mooie kledingstuk wil je toch passen voordat je de aankoop doet. Het dagelijkse praatje bij de koffiemachine, de stand-up die je overdag met je collega's voert. Hoever moeten wij met z'n allen gaan? Voor bij de ingang van ons kantoor hebben wij inmiddels een preventie display geplaatst van dejuisteafstand.nl. Aan het display zit een houder bevestigd waarin een desinfectiezeep is geplaatst. Bij binnenkomst wordt iedereen gewezen op de richtlijnen en men kan zijn handen desinfecteren. 


  • Wij schudden geen handen
  • Wij houden 1,5 meter afstand
  • Wij wassen onze handen regelmatig
  • en wij bouwen samen aan een mooie toekomst.


Deze displays zijn overigens volledig in eigen huisistijl te maken. Aan de voor- en achterzijde zit een textielprint waarop jezelf kunt bepalen wat voor boodschap je wil vertellen. Wij hebben geprobeert om het een beetje luchtig te houden in deze moeilijke tijd.


De medewerkers worden straks dagelijks geconfronteerd met de 1,5 meter samenleving

In elke kantoorruimte wordt men erop gewezen om gepaste afstand te houden. Gelukkig kunnen we het, door gebruik van geprinte vloerstickers, een persoonlijk tintje geven. Dit vloervinyl is trouwens super handig! Je legt het zo op elke gewenste plek neer.


Gelukkig zijn er heel veel bedrijven met innovatieve producten bezig. Laten we hopen dat we op korte termijn weer kunnen functioneren zonder ons druk te hoeven maken om Covid-19.


Let 'n beetje op elkaar!