textielframes

Hoe ronde vormen de boodschap aan bezoekers verduidelijkt

EFKA B.V - 19 Februari 2018 3 min 113x

Als ik door een winkelstraat loop, zie ik altijd een enorme hoeveelheid frames, met LED’s, hangend, tegen de muur gemonteerd of op een andere manier toegepast. Maar ik moet echt goed zoeken, wil ik een frame zien dat gebogen is. Je kan wel zeggen dat deze vrij zeldzaam zijn. Toch denk ik dat een retailer zich enorm kan onderschieden met een reclame-uiting die in een gebogen aluminium frame zit. Van gebogen vormen worden mensen gelukkig (hier kom ik later op terug) en ook hierin zijn de mogelijkheden ongekend groot!


  • Zowel verlicht als onverlicht
  • Onderscheidend
  • Duurzaam
  • Eenvoudig


Voordelen gebogen 

Als ik de focus verleg van een rechthoekig frame naar een gebogen frame, zie ik dat er zeer veel mogelijk is. Een kledingzaak kan door deze gebogen frames zich net dat beetje extra onderscheiden dan de rest van de winkels in de straat. Met een gebogen frame krijgt de afbeelding meer dimensie. Denk bijvoorbeeld aan een cilinder. Dit product is letterlijk aan elke zijde zichtbaar, waardoor een reclame-uiting het beste tot zijn recht komt. Reclame is zowel aan de buiten- als de binnenkant zichtbaar, wanneer er een dubbelzijdig frame gebruikt wordt.
Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen gelukkig worden van ronde vormen!Ronde vormen met verlichting

In een winkelstraat zie je soms wel staan: grote LED-frames die de aandacht van elke consument trekken. Nu kan een LED-frame net dat beetje extra geven door deze te buigen. Door deze LED-frames te buigen, kan er op een relatief simpele manier extra aandacht naar dit frame worden getrokken. De gebogen hoek is op deze manier vanuit meerdere zijdes zichtbaar. Hierdoor valt het frame bij de consument meer op, wat weer tot meer bezoekers in de winkel leidt. 
Ronde vormen maakt gelukkig 

Uit onderzoek is gebleken dat mensen gelukkig worden van ronde vormen. Dit komt omdat ronde vormen worden geassocieerd met veiligheid, harmonie, sociaal, blijheid en rust. Zo hoorde ik laatst een verhaal dat het winkellende publiek geneigd is meer geld uit te geven wanneer ze gelukkig zijn. Het inspelen op het gevoel van de mens is hierin heel belangrijk. Vraag jezelf maar eens af wat je fijner vindt.... met een gezelschap aan een ronde tafel zitten of aan een lange rechthoekige tafel? Voor mij is dat antwoord echt heel duidelijk. Wat gebeurt er met het uitgave patroon van de consument wanneer we bij de winkelinrichting ons focussen op ronde vormen? 


Hoe beïnvloedt je het koopgedrag van de consument? 

Wetende wat ronde vormen met een consument kan doen, verwijs ik graag door naar een post over het beïnvloeden van het koopgedrag. Gaat u de uitdaging aan om ronde vormen te gaan gebruiken in uw reclame-uiting? 


Ik vertel u graag meer over de mogelijkheden van gebogen frames! Daagt u mij uit?