textielframes

ALUMINIUM IS 100% DUURZAAM

EFKA B.V. - 26 Oktober 2018 1 min 16x

Aluminium extrusie
Aluminium extrusie

Aluminium is het meest voorkomende metaal op aarde en wordt ook gebruikt door ons voor LED, panel en textielframes. Aluminium is duurzaam, vanwege zijn lange levensduur. Aluminium is sterk, licht, corrosiebestendig en eenvoudig te bewerken. Indien aluminium gerecycled wordt, gebeurd dit zonder kwaliteitsafname.

“OUDE ALUMINIUM PROFIELEN EN RESTSTUKKEN WORDEN GEËXTRUDEERD"

Extrusie is het proces waarbij aluminium wordt hervormd tot een nieuw en bruikbaar profiel. Oude aluminium frames en afgezaagde stukken kunnen worden gebruikt als

grondstof in dit proces. Met relatief weinig energie en met 100% behoud van grondstof kunnen er nieuwe aluminium profielen worden getrokken ( de zogeheten extrusie ).

In dit proces wordt het aluminium verwarmd door elektrische lading en onder grote druk als vloeibaar aluminium door de matrijs getrokken.

Textielframes
Textielframes

Hierna wordt het aluminium profiel gekoeld met lucht en water. Na afkoeling wordt het aluminium gecontroleerd op eventuele spanningen en rechtheid. Deze profielen worden weer in de gewenste lengte op maat gezaagd, waardoor het product weer gebruikt kan worden. Hierdoor is het aluminium 100% duurzaam.