overige

Hoe richt ik mijn showroom in?

EFKA B.V. - 31 Januari 2019 2 min 67x

Hoe je een showroom moet inrichten blijft lastig. Je wilt uiteraard dat je producten aanspreken. Artikelen moet dusdanig gepresenteerd worden dat je aanzet tot verkoop. Hoe je dit precies doet kan ik niet vertellen. Ik ben namelijk marketeer en geen interieurstylist. Wel kan ik vertellen welke producten je kunt gebruiken om een showroom meer te laten spreken.


#1 De producten

Uiteraard is je showroom voorzien van de producten die je verkoopt. Meubelzaken hebben hier vaak nog accessoires bij staan, waar autodealers liever zo’n clean mogelijke showroom hebben. Het moet wel duidelijk zijn wat je verkoopt. Als je meerdere elementen in een showroom hebt staan, zoals je ziet bij de IKEA, moet het wel duidelijk zijn wat je verkoopt. Door prijslabels aan de producten te monteren wordt het duidelijk voor de consument dat een producten in de verkoop is.
#2 Licht

In een showroom is het van belang dat het licht goed is afgesteld. Werk hierbij met spotjes en leg de focus op hetgeen dat je wilt verkopen.#3 Posters / Advertentie

Je kunt de muur helemaal vol hangen met alles dat je verkoopt, maar hier wordt het vaak te druk van. Hang op een prominente plek slechts enkele enkele posters / advertenties op.#4 Reclamebord

Buiten maar ook binnen kun je gebruik maken van een reclamebord. Dit kan een klein bordje zijn op een tafel, maar ook een display met daarin of daarachter de desbetreffende producten. Een reclamebord vertelt wat over de producten die je verkoopt.


Welk materiaal kun je gebruiken in een showroom?


Om je showroom in te kunnen richten heb je het juiste materiaal nodig. Dit kan verschillend materiaal zijn, maar omdat ik werkzaam ben voor EFKA adviseer ik uiteraard hun producten. Hetzij hun textielframes, kederframes en lightboxes. Met deze aluminium frames kun je posters, advertenties, reclameborden, banners, scheidingswanden en nog veel meer maken. Heb je advies nodig op het gebied van aluminium frames of wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met EFKA.