overige

Het gebruik van een modulaire beursstand

EFKA B.V. - 21 Januari 2019 5 min 51x

In een korte tijd zelf een beursstand bouwen die volledig herbruikbaar is? Het kan zeer eenvoudig met modulaire beursstands. Aangepast aan je eigen behoefte. In deze blog neem ik je mee in de wereld van aluminium frames en de vele mogelijkheden van deze profielen.Snelle tips om jouw uitgaven op een beursstand te beperken

Beurzen en andere evenementen bieden je de kans om jouw merk of product kenbaar te maken. Maar met zoveel concurrentie om je heen is het van belang dat jij je onderscheid. Om jouw aanwezigheid op een beurs tot een succes te maken, heb je de juiste beursstand nodig om een positieve impact op je doelgroep te hebben. Exposeren op een beurs is geen goedkope aangelegenheid, maar er zijn verschillende manieren om je geïnvesteerde geld terug te verdienen. Ik heb wat tips om geld te besparen, zonder dat er afbreuk wordt gedaan van je kwaliteit.#1 Begin op tijd met je ontwerp

Een goede planning is het belangrijkste onderdeel. Het zorgt ervoor dat je kosten kunt besparen. De juiste voorbereiding voorkomt onnodige fouten en dus kosten. In de planning houd je rekening met de grootte van je beursstand en het materiaal wat je er voor nodig hebt. Je zet een budget op en inventariseert wat hiervoor nodig is. Zijn de materialen te duur of is je beursstand toch te groot? Kijk dan naar alternatieven, zodat je ontwerp tijdig staat en de kosten bekend zijn.


Lightbox
Lightboxen#2 Denk goed na over het ontwerp en de boodschap die je over wilt brengen

Bij het maken van de planning kom je waarschijnlijk tot de conclusie dat een modulaire beursstand voordeliger is. Over het algemeen kunnen afbeeldingen niet hergebruikt worden omdat deze een specifiek bericht bevatten. Denk daarom na over graphics die je opnieuw zou kunnen gebruiken. Zo bespaar je veel geld op het ontwerp van je beursstand.#3 Verschillende graphics

Wanneer je van plan bent om een beursstand aan te schaffen, kijk je ook naar de stoffen en graphics die je toe zou kunnen voegen. Peesdoeken zijn niet duur in de aanschaf, licht in gewicht, te voorzien van een HD print en gemakkelijk te vervangen. De doeken gaan lang mee en zijn gemakkelijk te reinigen. Denk daarom na over wat je precies gaat printen.


Beursstand
Modulaire beursstand


#4 Duurzame aluminium profielen

Een beursstand gemaakt van aluminium profielen kan heel uiteenlopend zijn. Je kunt er niet alleen een beursstand van bouwen, maar maak ook eenvoudig reclameborden, lightboxes, banners en posters. Dit kan zowel enkel- als dubbelzijdig.


Lichtbakken
Reclame lichtbak


#5 Controleer zorgvuldig

Wanneer je een modulaire beursstand aanschaft, is het van belang dat je de afmetingen en de afbeeldingen zorgvuldig controleert. Controleer niet alleen zelf, maar laat ook anderen controleren. Laat ze feedback geven en doe er wat mee. Alleen dan kun je de juiste boodschap over brengen.


Dus wil als bedrijf deelnemen aan een beurs en wil je kosten besparen? Neem dan bovenstaande punten in overweging en schaf een modulaire beursstand aan gemaakt van aluminium textiel- en LED-frames.